Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/frontend_1.0/_index.php on line 249

Psychotherapie

Is psychotherapie iets voor mij?

Psychotherapie kan een zinvolle behandelingsmethode zijn in o.a. volgende situaties:

 • Je voelt je langere tijd moe en neerslachtig en hierin komt geen of weinig verandering.
 • Je kreeg (of vermoedt) een diagnose borderline, ADHD, autisme, CVS, depressie, angststoornis,... en zoekt naast de mogelijke medische behandeling ook psychotherapeutische hulp of psychologische ondersteuning.
 • Je kind heeft het moeilijk op school (gepest worden, leerstoornissen, agressief gedrag) en je wil dat het hier minder last van heeft.
 • Je twijfelt of je de partnerrelatie nog wil verder zetten omwille van diverse moeilijkheden (zoals vreemdgaan, partnergeweld, onvrede, gemis aan intimiteit).
 • Je hebt problemen met drugs of alcohol en wil van het probleemgebruik af.
 • Je hebt een verblijf in een psychiatrische kliniek achter de rug en wenst verder psychologische ondersteuning.
 • Als partner of als koppel ervaar je moeilijkheden in je relatie (o.a. communicatieproblemen, gemis aan intimiteit of seksualiteit, buitenechtelijke verhouding, opvoedingsmoeilijkheden, het gevoel niet meer op één lijn te zitten, moeilijkheden met familie of schoonfamilie).
 • In het gezin (kerngezin of nieuw-samengesteld gezin) doen zich bepaalde moeilijkheden voor en je wil hier met alle gezinsleden aan werken om tot een beter samenleven te komen.

Wij hebben ook een hulpaanbod voor enkele bijzondere doelgroepen:

 • mensen met een verstandelijke beperking
 • doven en slechthorenden
 • adoptiekinderen


Je twijfelt of je de partnerrelatie nog wil verder zetten omwille van diverse moeilijkheden.

Supervisie en coaching

Supervisie

Supervisie is gericht op het (beter) leren uitvoeren van professioneel werk. Voorwaarde daarbij is dat je met mensen werkt. Je leert naar je eigen handelen, denken en voelen in een bepaalde situatie terug te kijken en van daaruit weer nieuwe zienswijzen te vormen en stappen te ondernemen. Iemand die een supervisietraject heeft gevolgd, maakt vaak een diepe verandering door. Zowel op het werkterrein als op persoonlijk vlak. Het leren gaat dmv gesprekken met de supervisor, en door het reflecteren op je ervaringen in en rondom je werk.

Coaching

Loopt het niet zo goed op je werk? Kost je werk je onevenredig veel energie? Zit je iets dwars maar weet je niet wat precies? Overweeg je een nieuwe wending in je carrière?

In coaching krijg je de ruimte om jezelf te leren kennen. Je ontwikkelt nieuwe zienswijzen tov jezelf en de mensen waarmee je omgaat. Je onderzoekt je houding, aannames en oordelen. Je wordt je bewust van patronen die je hebt ontwikkeld. Je leert zelf verantwoordelijk te zijn voor je eigen leven. Je leert je eigen keuzes maken.


Supervisie is gericht op het (beter) leren uitvoeren van professioneel werk.